Årets Ölandsby i frukostklubben med Per H och Peter D

Imorgon lördag den 2 oktober gästas frukostklubben av Per Hansson - som sitter hemma i Kalmar och är med på en mobiltelefon - och Peter Danielsson som sitter hemma vid datorn i Rönnerum, nästgårds Rälla. 

PER som nu är fyllda 85 har bott 37 år av sitt liv i Rälla på Öland. Som ung uppvuxen i Ruda på Småland och lovande brottare. Fick jobb hos Vägverket på Öland och blev Sveriges yngste vägmästare med eget distrikt. Fick sedan arbete hos Borgholms stad och blev stadsingenjör fram till pensionen och är den ende levande person som har fått ett torg i Borgholm uppkallat efter sig. Är en fena på att förmedla historier ur sitt brokiga liv och har ofta varit anlitad som berättare.  

PETER är historiker och en fenomenal föredragshållare och uppbär en tjänst som hembygdskonsulent på Länsmuseet i Kalmar. Kommer ursprungligen från Högsby. Han var den förste gästen hos frukostklubben vid premiären i maj - som inföll samtidigt som Danmarks nationaldag, då han berättade om danskarnas betydelse för Öland och för hela Norden och Baltikum genom tiderna. Nu kommer han tillbaka och ska berätta vad han vet om Rällas historia. 

Själv sitter jag hemma i köket i Borgholm och ska försöka leda samtalet så gott det går.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Frukostklubben 16/10 kl 8.00 med Sigrid Edsenius och Ludvig Papmehl-Dufay

Spännande möte på lördag med Elisabeth Öhman och Tove Folkesson